Faktasider

Safran hand 1000x538.jpg

Balansert humør med safran

Av og til kan det føles ekstra vanskelig å holde sinnet i sjakk, humøret blir dårlig og vi blir ekstra irritable eller emosjonelt sårbare. Humørsvingninger kommer ofte sammen med uro i kroppen og konsentrasjonsvansker, kan påvirke søvnen og senke stressterskelen.

Safranekstrakt har vist seg å være en naturlig måte å  balansere og løfte opp humøret. Studier beviser at safran bidrar til følelsesmessig balanse og positiv sinnsstemning, og er derfor spesielt bra for deg som har perioder med emosjonelle berg-og-dal baner, irritabilitet, indre uro eller lett nedstemthet.

Ekstraktet har tradisjonelt vært brukt som et blant annet beroligende og avslappende middel. Mange synes at beroligende effekten kan hjelpe ved mild uro, nervøsitet og stress. 

Planteekstraktet safran høstes fra planten Crocus sativus. Man plukker blomstene for hånd når planten blomstrer om høsten, og deler forsiktig arrene fra blomsten. Dette gjøres vanligvis tidlig om morgenen når blomstene er åpne, og det krever stor nøyaktighet for å sikre at arrene ikke blir skadet under høstingen. Arrene må deretter tørkes forsiktig over svak varme for å bevare kvaliteten.

Safranhøsting er en tidkrevende og arbeidsintensiv prosess, og det tar omtrent 400 timer med manuelt arbeid for å høste ett kilo tørket safran. På grunn av dette og den begrensede tilgjengeligheten av planten, gjør safran til verdens dyreste krydder.

2 kapsler Edel Recharge inneholder 30 mg  safranekstrakt, et bra hjelpemiddel til å takle stress når det koker rundt deg eller for å gi kroppen og sinnet arbeidsro. Edel Recharge inneholder også ekstrakten fra vannplanten Bacopa monnieri som støtter konsentrasjon og kognitiv ytelse, noe som bidrar til den gode forenede effekten.