EDNO Mood  (1000 × 538 px).jpg

Slik mestrer du det skjulte stresset

Føler du deg anspent, irritert og uopplagt? Det skjulte stresset kan tappe oss for energi uten av vi er klare over det. Vedvarende stress kan føre til konsentrasjonsvansker og humørsvingninger.

Kamper mot mammuter eller strømregningen - evolusjon av stress

Stress har alltid vært en del av menneskets eksistens. Våre forfedre måtte håndtere stressfaktorer som mangel på mat, farlige dyr og fiendtlige stammer. Moderne liv har imidlertid gitt oss andre typer stress som for eksempel konstant piping fra mobilen, tidsfrister på jobb, strømregningen og bekymringer om global oppvarming. Stress relatert til utfordringer på jobb eller privat er blitt en del av hverdagen for de aller fleste av oss. Forskning har vist at kvinner rapporterer høyere nivåer av stress enn menn, spesielt i forbindelse med arbeid og familieforpliktelser.

Travelhets tyranni og det skjulte stresset

Vi lever i et samfunn hvor vi helst skal være travle og ha mye på gang, for da virker vi effektive og vellykkede. Dagene fylles til randen uten innlagte pauser, vi står på dag inn og dag ut, og vår travelhet blir en vane. Vi kommer i en tilstand når kroppen produserer stresshormoner over en lengre periode, uten at vi selv er klare over det. Det skjulte stresset kommer snikende og tapper oss for energi. Man blir raskt sliten, arbeidsgleden forsvinner og det er ikke uvanlig å oppleve konsentrasjonsvansker og anspenthet. Føler du deg utmattet, irritert, overveldet og nedstemt? Det kan være kroppens måte å signalisere at vi trenger å senke ned tempo og ta en hvilepause.

Stressa? Ta det med kortisol!

Stresshormonet kortisol i seg selv er ikke skadelig, og det er faktisk viktig for kroppen å kunne produsere kortisol for å kunne respondere på stress. Imidlertid kan kronisk høye nivåer av kortisol på grunn av vedvarende stress være skadelig for kroppen. På det psykologiske planet kan vedvarende stress føre til nedstemthet og manglende motivasjon og livsglede. Det kan også påvirke konsentrasjon og hukommelse, og trigge et tilstand som er også kjent som hjernetåke. Det er derfor viktig å være bevisst på stressnivået sitt og å ta seg tid til å hvile og gjenvinne energien.

Bli en stressninja: Slå tilbake mot det skjulte stresset

For å mestre stresset må du først dekke de grunnleggende fysiske behovene, som regelmessig trening og næringsrikt kosthold. Og husk, det å sove og hvile er ikke for svake sjeler, det er en superkraft for å bekjempe stress! Mestringsstrategier for å forebygge det skjulte stresset og avslapningsteknikker kan hjelpe til å redusere stressnivå. 

Stress ned med Edel Recharge

Daglig rutine med Edel Recharge kan være en god løsning for kvinner som ønsker å øke sin stressterskel på en naturlig måte. Edel Recharge inneholder planteekstrakten safran som har blitt brukt i ulike kulturer for å hjelpe til med å takle stress og forbedre humøret.

Studier viser at safran kan ha positiv effekt på reduksjon av stressnivået hos mennesker gjennom sin avslappende og beroligende virkning. En systematisk gjennomgang av ni randomiserte kontrollerte studier publisert i tidsskriftet Journal of Psychopharmacology i 2015 fant at safran hadde en betydelig effekt på å redusere stress sammenlignet med placebo.

Som en del av din daglige rutinen kan Edel Recharge  dempe irritabilitet, anspenthet og indre uro og bidra til høyere stresstoleranse. 


Har du lyst til å oppleve en roligere hverdag? Bruk kodeordet SHARP199 og prøv Edel Recharge for kun 199,- kroner!