EDNO MOod book (1000 × 538 px).jpg

Emosjonelle berg-og-dalbaner

– slik håndterer du humørsvingninger i 40-årene.

De fleste opplever humørsvingninger fra tid til annen, og dette kan være en naturlig reaksjon på stress og livshendelser. Følelsene kan skifte raskt, og iblant kan det være vanskelig å kontrollere sinnet. Når man nærmer seg 40-årene, kan imidlertid humørsvingningene oppleves på en annen måte enn tidligere. Hormonelle endringer som kroppen gjennomgår i forberedelse til neste fase i livet, kan påvirke humøret med større kraft og vare lengre.

Humørsvingninger kan føre til økt irritabilitet, emosjonell sårbarhet eller nedstemthet. I tillegg vil stress påvirke oss mer, og vi blir mer følsomme for stressende situasjoner. Lunta kan bli kortere, og det er ikke uvanlig at selvregulering svikter. Emosjonell berg-og-dal bane kan også påvirke det kognitive, og man kan oppleve konsentrasjonsvansker og dårligere hukommelse.

Slik kan du stoppe "mood swings"

Heldigvis finnes det måter å takle og redusere humørsvingningene på.

Søvn og avslapning - nøkkelkomponenter for å regulere humøret

Det første skrittet er å sørge for tilstrekkelig hvile og søvn, for mangel på dette kan ha stor innvirkning på humøret. Søvnmangel kan føre til økt produksjon av stresshormonet kortisol, som igjen kan gjøre oss mer stresset og overveldet. Dette kan igjen føre til at vi reagerer mer negativt på situasjoner som normalt ikke ville påvirket oss på samme måte.  

Tren bort stresset og nedstemthet

Avslapningsteknikker og trening kan være en effektiv måte å redusere stress og humørsvingninger. Det finnes ulike teknikker som kan hjelpe deg med å slappe av både fysisk og mentalt. Fysisk aktivitet kan øke produksjonen av endorfiner, naturlige "feel good" hormoner  i kroppen, og bidra til å redusere stressnivået i kroppen.

Omega-3 og B-vitaminer - en naturlig måte å regulere humøret på

Gode matvaner hjelper mot emosjonell ubalanse. For at hjernen og kroppen skal kunne fungere best mulig, må det være et jevnt innhold av sukker i blodet. Unngå mye sukker i kostholdet, det kan føre til at humøret svinger noe ekstra. Spis mat som er rik på omega-3 fettsyrer, som er kjent for å bidra til normal hjernefunksjon inkl regulerling av følelser. B-vitaminer spiller en viktig rolle i regulering av nervesystemet og kan dermed hjelpe til med å redusere stress og uro. 

Edel Recharge - løsningen for et balansert sinn

Kosttilskudd kan være en bra løsning for å sikre jevnt daglig påfyll av gode næringsstoffer uavhengig av hva du spiser den dagen. Derfor har vi utviklet Edel Recharge som en praktisk rutine for travle kvinner. 

Edel Recharge inneholder planteekstraktene med nootropiske egenskaper som støtter kognitive prosesser og følelsesmessig balanse. En av ingrediensene er planteekstrakten fra safran som har dokumentert effekt på emosjonell balanse og kroppens evne til å slappe av. Beroligende virkning kommer uten døsighet, og kan brukes når som helst på døgnet. Vi har også tilsatt de essensielle omega 3-fettsyrene som er bra for hjernen og vitamin B5 for normal funksjon av nervesystemet. 

Nå kan du prøve nyheten! Bruk kodeordet SHARP199 og prøv Edel Recharge for kun 199,- kroner.