Daria Jilenkova_1000x538_300dpi.png

Derfor opplever mange kvinner hjernetåke

Er du blitt mer distré enn før? Synes du at ord og mindre viktige detaljer glipper mer i det siste, oppgavene tar lengre tid og uansett hvor mye du hviler er du uopplagt og ufokusert? «Hjernetåke» er et uttrykk som er brukt for å beskrive tilstanden.

Hjernetåke: Når hodet ikke henger med i svingene

Har du noen gang følt at hjernen din er på pause mens resten av verden går videre? Hjernetåke er et uttrykk som oftere og oftere blir brukt for å beskrive en følelse av mental tretthet eller konsentrasjonsvansker. Du har kanskje prøvd å starte bilen med husnøkkelen, gått på feil t-bane og ikke oppdaget feilen før du er langt hjemmefra eller innbilt deg at det omsider er fredag, for så å oppdage at det er torsdag. 

Hjernetåke påvirker vår evne til å utføre daglige oppgaver og kan være frustrerende. Når du mister tråden midt i en samtale eller må inn i kalenderen flere ganger for å dobbelsjekke avtaletid kan det føles som om hjernen din ikke fungerer som den skal.  

Hvorfor ber hjernen om en ekstra time-out

Travel hverdag med få pusterom og lite tid til å hvile kan trigge stress og følelse av at man er i ferd med å miste kontroll. Familieforpliktelse og ukentlige arrangementer fyller kalenderen, måltider skal tilberedes og vi skal være pliktoppfyllende på arbeidsplassen. Samtidig lever mobiltelefonen sitt eget liv og byr på uforutsette varslinger som krever mye av tiden vår. Da er det fort gjort at energilagrene går tomme og hjernen går på sparebluss. Kanskje er det ikke så rart at hjernen trenger en pause når hverdagen kun består av 24 innholdsrike timer, med minst like mange gjøremål for for dagen.

Mange suser gjennom en travel uke uten at de kanskje er klar over belastningen, eller registrerer signalene om at det er på tide med en pust i bakken. Søvn blir ofte nedprioritert og søvnmangel kan føre til økt produksjon av stresshormoner, som igjen kan bidra til hjernetåke. Er du 40-ish, kan det godt hende at kroppen forbereder seg til en hormonell berg-og-dalbane som kan trigge humørsvingninger og konsentrasjonsvansker. 

Selv «superkvinner» trenger støtte for å opprettholde energi og konsentrasjon gjennom dagen når baller i luften blir mange og pulsen øker. Heldigvis finnes det noen enkle grep som kan holde deg mer skjerpet og bidra til at du har nok overskudd til å manøvrere deg gjennom tidsklemma.

Farvel, hjernetåke

Det er ikke alt som trenger å være en kamp. Med Edel Recharge er det enkelt å opprettholde gode rutiner som hjelper deg å beskjempe mentalt fatigue og bidrar til emosjonell balanse. Produktet er spesielt utviklet for kvinner som ønsker å ta vare på seg selv og holde tritt med en hektisk hverdag. Edel Recharge inneholder blant annet vitaminet B5 som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, samt planteekstrakter som kan hjelpe til med å senke stressnivået og kvesse hjernen. Planteekstrakten Bacopa monnieri er kjent for sin effekt på kognitive funksjoner og regelmessig daglig tilskudd støtter hukommelse, hastighet på informasjonsbearbeidelse, læring og konsentrasjonsevner.  

Nå kan du prøve nyheten! Bruk kodeordet SHARP199 og prøv Edel Recharge for kun 199,- kroner. 

Lanseringstilbud! Kun 199,- for første måneden! Bruk rabattkode SHARP199 eller klikk her